Kära Dagbok

Jag har bestämt mig för att sluta använda ord som manligt och kvinnligt. Läser Under det rosa täcket, vilken jag har stulit från min gamle vän, och har kommit till insikt om vissa brister i min tidigare argumentation. Läser sida för sida och låter det smälta in dagligen, stryker under stycken jag vill dela med mig av och tar ställning till påståenden. Läs och inspireras:

"Feminismen bör vara en kamp för att ordet "kvinna" inte ska betyda någonting mer än sin definition "en människa med bröst och slida". Då skulle ordet inte längre forma våra liv som det gör idag. Då skulle det vara ett ointressant ord. Detta är mitt förslag till en ny feministisk väg; en feminism utan Kvinnan. Det är en väg som blir möjlig först när feminismen ger upp sin mest älskade dröm: drömmen om kvinnan. Om ett ord har fått betydelser utöver sin definition och om dessa betydelser är negativa, så är det frestande för dem som ordet betecknar att i stället ge det positiva betydelser: "black is beautiful", "bögar står för radikal protest", "kvinnor är bättre på att ta ansvar för miljön" etc. Orden går fortfarande utöver sina definitioner, men ges nu positiva associationer - men då orden fortfarande äger associationer och inte bara definitioner, så fortsätter de också att forma livet för dem som ingår i orden. Detta är inte feministems uppgift; att vara kvinna ska inte vara någonting fint - det ska vara någonting ointressant. Bara då kan vi vara fria att forma vår identitet oavsett kön."

Idag var jag och min guldtand på besök hos specialisttandvården, och Hallands enda specialisttandläkare, Lars-Åke ÄckelSvin. När Lars-Åke undersöker my precious trycker han mitt huvud mot sin hängande ölmage och ristar med flit små jack i mitt tandkött när han skall ta bort tandstenen som samlats, allt medan har har ett fast grepp om min hals. Lars-Åke drar skämt som hans TRE sköterskor skrattar åt,  pratar smålänska in i sin lilla mikrofon där han väl dokumenterar det LILLA han gör. Han frågar sköterskorna om vilket datum det är och om de skulle kunna göra lite kaffe åt honom. Jag åker TRE timmar fram och tillbaka i snöstorm TOTALT för att få en undersökning på mindre än FEMTON minuter.

Misstänker att jag gått in i någon slags psykos för det är tredje gången på en vecka jag lagar kärleksmums med hallon i. Om du inte känner mig kanske du inte över huvud taget reagerar på det här, men låt mig informera dig om att jag bakar ALDRIG och har ALDRIG bakat något under hela min LIVSTID. Har jag fått hemmafruskomplex? Försöker jag affirmera kärlek genom att baka *kärleksmumz*? Försöker jag attrahera en hane genom doften av nybakad kaka? Har jag bara alldeles för mycket time on my hands?

To be continued

/ Queen Bee

Kommentarer

DINA TANKAR OM INLÄGGET:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

URL/Bloggadress:

Tanke:

Trackback