Manymen intervjuar: SnippaSmycket

Att uttrycka sig genom en vagina, det var något Caroline Nordlund tänkte på när hon till den 8 mars i år hängde en stor rosa snippa runt sin hals. Mycket väl fick hon responsen hon sökte och SnippaSmycket föddes.
"Folk frågar om smycket och då kan jag förklara vad jag tycker om könsstympning. Det är så otroligt omfattande och ett ämne som jag tycker är värt att belysa. Denna frågan är en av många jag vill engagera mig i, men man måste börja någonstans!"

När man köper en snippa går alla pengar utöver materialkostnaderna till organisationen Kvinna till Kvinna. Organisationen arbetar med att hjälpa kvinnor både rättsligt och psykiskt. De arbetar med kvinnors hälsa och för sexuella och reproduktiva rättigheter. De informerar och utbildar kvinnor och män om kvinnors mänskliga rättigheter. De stärker och vidareutbildar kvinnliga aktivister och politiker. De motverkar våld mot kvinnor och människohandel. De utbildar myndigheter och påverkar beslutsprocesser och lagstiftande.
Caroline har sammanlagt jobbat med snipporna under tre månader men har redan dragit in över 10.000 kr som skänks till Kvinna till Kvinna.

SnippaSmycket är olika snippor i alla dess former och färger!
"Jag tillverkar smyckerna själv, kedjorna köper jag på rulle, men sen jobbar jag med cernitlera eller med silver som jag skapar tillsammans med en silversmed."

Den mest eftertraktade snippan är den stora rosa snippan och smyckerna är populära bland både killar och tjejer! "Många killar köper faktiskt till dem själva och vissa köper till sina mödrar i present."

 

Målet med SnippaSmycket är att sprida både pengar och information om könsstympning.                              "Rent tidsmässigt finns det ingen plan, men jag önskar att få sprida SnippaSmycket ut till Europa, kanske få sälja mina snippor i London, nästa år blir det i alla fall Pride i Stockholm!"

Om man tänker likadant som alla oss här på Manymen "EN SÅN MÅSTE JAG HA!!!" så kan man alltid gå in på SnippaSmyckets facebook och beställa där!
Sen får man även chansen nu att vinna ett SnippaSmycket här på bloggen då vi ska ha en liten tävling!! Gör så att du motiverar varför du skall få detta smycke! Din motivation kan bestå av en dikt, en film, ett ord eller en hel novell! YOU NAME IT!
skriv i kommentarsfältet och lämna din mail!
TÄVLINGEN TAR SLUT PÅ ONSDAG!
KLARA FÄRDIGA GÅÅÅ!

Populära snippor!
Caroline Nordlund, skaparen själv!
En SilverSnippa!

Kommentarer
Postat av: Saga

Jag skulle vilja vinna en snippa

För de är inte bara så snygga

Jag tycker också att de är hippa

Med en snippa skulle jag inte skygga

Utan bära den stolt och visa

Att jag förkastar de stygga

De som inte är rättvisaDessa människor som stympar kön

På dessa borde det vara hittelön

Tur att vi har SnippaSmycket

Med de pengarna kan det göras mycket

Det stöder en bra sak

Och utseendet ger mersmak

Ge mig en snippa så blir jag glad

2011-08-23 @ 11:09:16
Postat av: William Nordlund

Gimmi :D

2011-08-23 @ 22:58:51

DINA TANKAR OM INLÄGGET:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

URL/Bloggadress:

Tanke:

Trackback