three is not so magic

jahaopp. då har man testat att vara tre i nattens lekar. det var inte så brokback mountain beautiful som min fantasi sagt åt mig. det var mer - din tur, min tur grejen. inte alls särskilt hett. och jag misstänker att någon av mina två kamrater stulit min bh. jag kan inte hitta den.... puts veck! thanks guys.

fru freja

Nu radar hon upp dem på ett fat
"det här är kärlek inget hat"
Hon slukar dom i ett enda hugg
Och inte bryr hon sig ett enda dugg
Nej, varför ska man bry sig om kärlekens gudinna
"Jag är en vänsäll feminin gestalt"
Det är fru frejas tolkning på allt
Att hon en mansslukare är
Vill hon ej erkänna för sin krigshär
Massvis med män har hon kär
minst hundra tusen har fru freja kammat hem
nu ska hon sätta sprätt på dem
och i nytt sällskap vi fru freja ser när det blir vår
ja, för det är ju samma visa idag som igår


till min vän.


CheeseJag ber om ursäkt för detta, men jag kan inte låta blir att bli lite tårögd när jag ser denna video. Det är så sockersöttslibbigt att det gör lite ont, men det går ju inte att undgå hans ledsna hundögon och bekymmers-rynkade panna. Han är dödskär! För att spinna vidare på nedanstånde inlägg: Romantik? Ja tack!


Mary Jane

Lucky Strike

Han har lagt sin hand på mitt lår och frågar mig ifall jag gillar musik.
"Nej, det har aldrig varit något för mig" svarar jag ironiskt och han säger "Vad bra, inte jag heller" och det känns som att vi har väldigt fin kontakt där i svart-taxins baksäte.
Hans bästis sitter bredvid och är utanför. I början tyckte jag att de båda var snygga men jag är ju tvungen att välja och då blir det han med mustashen eftersom jag alltid haft en fetish för ansiktsbehåring.

Jag ramlade in i dem utanför en klubb när man egentligen borde gå hem men det pirrar fortfarande i benen och så sluddrade jag ut något som skulle låta som: "Är det efterfest eller?" men det blev mer: "ääääre effefä ellä?"
De är från Borlänge och jag finner dem lustiga och tydligen är vi grannar så det är ju bara att tuta och köra.
Jag behöver det. Det var ju liksom hundra år sedan.

Hemma i kollektivet där de bor sitter vi på golvet och dricker rödvin fastän vi inte behöver och jag vaggar fram och tillbaka när de spelar mysteriet på Greveholm på en leksakssynt. Ibland tittar vi på varandra och säger "Du är het" med ögonen. Jävlar vad gött det här är tänker jag. Han är het, jag är het, fan vad hett allting är. Och jag är nog lite full. Perfekt.

Jag vinglar upp och går in i en dörr när jag ska hämta cigaretter, vrålskrattar och han frågar hur jag mår. Asbra, svarar jag och frågar ifall han vill röka. Det vill han och han får låna min jacka eftersom jag får låna hans Lucky Strikes. Sen kysser vi varandra till musiken av bästisens snarkningar.

Han är fantastiskt dålig på att kyssas och detta märker jag även i dimman av drinken. Det är i detta läget där man alltid ska säga tack och hejdå. För dålig kyssare = dålig på allt det andra. Jag kan tyvärr inte ge er några siffror på det, men jag baserar helt enkelt detta på min långa hångel-erfarenhet. Men jag säger såklart inte tack och hejdå och hoppas på att detta ska visa sig var den procenten där han faktiskt är en gud på att äta sushi även om han inte kan ge mig ett gött hångel.

Jag tar hans hand och säger "Kom" så sensuellt jag kan. Han följer mig som en valp och tillsammans snubblar vi fnissandes genom det gigantiska huset de bor i. Jag har ingen aning vart vi ska, så han leder mig fram för att hitta någon slags avskild plats där vi kan utöva den efterlängtade leken. Tillslut öppnar han en dörr och jag blir stum.
Det är ett helt tomt rum med vita väggar, tak och säkert även golv med en enda, liten, ensam madrass mitt på golvet. Det är perfekt.

Vi tar tag i saken och börjar att klä av varandra, samtidigt som jag i hemlighet försöker skola honom i hur man hånglar genom att peka med min tunga. Han fattar ingenting och börjar att FRUSTA istället. Han är kåt. Jag försöker att hitta min lust någonstans men måste ha tappat den bland rödvin, cigaretter och dåligt hångel. För en sekund stannar han upp, tittar djupt i mina ögon, tar upp två fingrar och slickar på dem för att sedan vandra ned mot vad han tror är min klitoris och börjar liksom gnugga. Detta pågår inte länge då han antagligen tror att jag är redo och bara kör fingrarna rakt in i mig och kör in-och-ut, in-och-ut. Han märker att jag inte är speciellt exalterad över detta och kör helt enkelt om hela processen igen med att slicka sig själv på pet-fingrarna. Vart kommer detta beteendet ifrån? I total förvirring ligger jag bara där och försöker att förstå mig på den här killen. Han märker väl att jag är snustorr? Är det därför han väter sina fingrar som någon slags hjälp på traven? Är detta ett porr-fenomen?

Rätt som det är är han fullständigt redo och drar på sig kondomen, jag vaknar upp ur min dimma och säger:
"Men du måste ju vänta!" Han är ruffsig i håret och drar till med den djupt förstående kommentaren: "Varför då??!!" Tydligt frustrerad.

Någonstans vill jag ändå fortsätta. Han är ju skitsnygg, och jag är fortfarande skitfull och trött på att inte få ligga. Så jag säger bara: "Nej, men vi kan väl vänta en liten stund" och kysser honom. Akten börjar igen och hans slicka-fingrarna-process sätter igång. Jag blundar och gör mig själv kåt och det hela känns helt okej nu, men så börjar han KLAPPA mitt könshår. Vad i helvete håller han på med? Jag fnissar lite men det hela känns så skumt. Här ligger vi i vad som ser ut som en fängelsecell, jag totalt torr, han totalt frustande och nu klappar han min mus. Han lutar sig fram, tittar mig i ögonen och säger, nästan förvånat: "Jävlar vad hårig du är!"

Det var droppen.

"JA?" får jag ur mig och så frågar han: "Jag skulle inte få raka dig?"
Plötsligt blir jag helt nykter, flyger upp och är asförbannad.
"Jag ska nog gå nu" säger jag och han blir helt ställd, som om det han precis uttryckt var något i stil med "skulle du kunna skicka mjölken?" och inte alls något att bli upprörd över.
"Nej men du, vänta vänta vänta" säger han och ställer sig framför mig. "Jag tänkte bara att det skulle kunna vara en kul grej liksom".
"Jag gillar bara inte såna kommentarer" säger jag.
"Men asså du, alla är ju olika. Jag tycker att du verkar vara en riktigt skön tjej, men asså, om du inte gillar sånt så är det väl nog bäst att du går".
"Ja, det är det nog" fnyser jag och tillägger: "For the record så är inte jag som är hårig, alla kvinnor ser ut som jag, bara att typ alla kvinnor rakar sig. Jag är ett exempel på verkligheten." och så stormar jag ut, tänker att jag borde kommentera hans uppenbarliga kroppsbehåring, med den där mustashen som jag nu tycker är ful. Men sådant kommer man alltid på i efterhand. 

Solen är på väg upp och vinterkylan ger mig en käftsmäll när jag halkar ut på Hisingens gator. Jag knyter halsduken hårdare runt halsen som skriker hjälplöst efter en cigg. Helvete, mina är ju slut. Vantarna är också borta. Jag måste ha glömt dem hos mustash-äcklet. I försök att finna värme stoppar jag ner händerna i jackfickorna, men så finner jag något annat, mycket bättre: med frusna fingertoppar känner jag hoppfullt ett litet, trasigt paket. Hans cigaretter som han måste ha lämnat där när han lånade min jacka.
Lucky Strike.Lillit

GIRL POWER

Det här är den bästa scenen av alla hundra scener ur Sagan om ringen trilogin. Nörden och kämparglöden tänds till liv inom mig och jag vill vara Eowyn. GIRL POWER!
(bortse från den dåliga kvaliteten, hehe)

The Bechdel Test for Women in Movies


Inte okej, Norge.

I Norge har chefer på ett företag tvingat sina kvinnliga anställda att bära röda armband när dom har sin mens, så att de kvinnliga kollegorna inte behöver misstänkas vid täta toalettbesök. Misstänkas för vadå? En powernap på toan? Onani?
-"Oh jeg kan ikke holde fingrene fra skjeden min når jeg ser mange mandig menn i dress!"
Varför tvingar de dom inte att ha på sig ett par blodiga trosor över huvudet istället? Så kan de Norska cheferna känna lukten hela vägen in till sina kontor och säga: Hun har PMS, hun kan ikke ta noen viktige avgjørelser denne uken.
Jag säger: Fuck deg.

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8127522.ab


Hur vi dagligen blir hjärntvättade
Mary Jane

Nejmen titta!

Även om det först och främst är ett inlägg i debatten angående Assange and all that shit, är det ju onekligen trevligt när en sådan stark medie-marodör tar extra fokus på kvinnofrågor.


http://www.michaelmoore.com/words/mike-friends-blog/dear-government-of-sweden


Mia Wallace

Many men gillar: Rättviseförmedlingen!

Med syfte att  hjälpa offentliga paneler och olika medier som "inte kunde hitta kvinnlig juridisk/teknisk/entreprenör-representation" / "inte kunde hitta manlig omsorg/föräldra/feministisk/lärar-representation" att jämna ut denna snedfördelning av experter och upprätthållande av den offentliga stereotypa bilden av olika yrken, finns rättviseförmedlingen, nu med 20 000 medarbetare. Jag blir så jäkla inspirerad av deras engagemang och får ny styrka i mitt feministhjärta när jag ser vad dessa hjältar åstadkommer!

Kolla in deras hemsida här: http://rattviseformedlingen.se/ , med en hel del intressanta filmklipp med debatter.

Kampen fortsätter

/ Jeanne d'Arc

Merry Christmas, Dick.


Fun facts om normer

Innan jag kastar mig in i hemtentaskrivandet ville jag bara reflektera över Jean Hunt's nedanstående inlägg och dela med mig lite av det jag läser om i min kurs just nu.

Under franska revolutionen när proletärerna kämpade sig till medborgerliga rättigheter, män och kvinnor sida vid sida (som alla som läst Historia A bör veta) skrev de deklarationen om människans och franska medborgarens rättigheter. Trots att kvinnan lika aktivt störtat kungahuset och stormat parlament, diskuterat i upplysningstidens salonger och publicerat nationalistiska revolutionära tidningar, inkluderades hon inte till att vara varken medborgare eller människa, och rättigheterna i deklarationen gällde inte henne.

Två sekel senare då kvinnors rösträtt och medborgarskap var på tapeten lät vetenskapsmän (bland annat Darwin) likt rasbiologerna på 30-talet undersöka kvinnokroppen (i kontrast till manskroppen), för att på alla möjliga sätt bevisa kvinnans fysiska och psykiska underlägsenhet och använda detta som argument emot suffragetternas krav om lika rättigheter. Darwin själv använde bristen på kvinnligt åstadkommanden vetenskapligt och litteraturmässigt som "bevis" på att den kvinnliga hjärnan var underlägsen den manliga (utan att ta hänsyn till det faktum att kvinnor inte tidigare varken tillåtits lära sig läsa eller studera på universitet utöver enstaka, obetydliga kurser). Myten om att om kvinnan engagerade sig politiskt eller studerade skulle hennes äggstockar sluta fungera (som uppkom under antiken) var bara ett av alla dessa argument för att utestänga kvinnan ur den offentliga sektorn. Åh denna svekfulla kropp! Denna syndens näste! Genom hela historien har kvinnan faktiskt setts på mer som en fortplantningsmaskin, närmare djuren med sin konstiga, syndiga kropp, mer sexuell och fysisk, än människan. Under en kvinnokonferens i Peking 1995 med representanter från alla världens länder diskuterade man fortfarande om kvinnor verkligen fullt skulle inkluderas under de mänskliga rättigheterna.

Om vi tar en titt på hur språket vi talar är uppbyggt kan vi tydligt se att t ex engelskans ord "man" och "människa" är av samma betydelse. I franskan är betydelsen för "människorna" och "männen" densamma. Ett lästips om man vill se hur absurt maskuliniserat vårt svenska språk är är Gerd Brantenbergs bok Egalias Döttrar, en bok skriven 1977 under första vågen där Brantenberg vänder på alla maskulina ord och värderingar till feminina, och tvärt om. Mycket intressant bok!

Ett annat intressant exempel är hur läkemedel fram tills på åttiotalet enbart hade testats på män MEN SÅLDES TILL BÅDE TILL MÄN OCH KVINNOR, DUUUUH! Symptom för hjärtinfarkt för kvinnor och män är ofta annorlunda, något man först de senaste decenniet tagit hänsyn till, då man tidigare enbart utgått ifrån manliga symptom även på kvinnor (och förlorat många kvinnors liv på kuppen). Alltid denna utgångspunkt i mannens kropp, den riktiga normala kroppen! 30 % av alla kvinnor i Sverige får i sig på ett eller annat sätt hormoner med syfte att göra henne ofruktbar. Det är, som jag tidigare nämnt här på bloggen, väldigt intressant hur kvinnan är den som får förändra sin kropp när it takes two to tango, om ni förstår vad jag menar.

Idén om att kvinnan var en missbildad man, fysiskt sett, med invärtes testiklar är fortfarande någonting som präglar vår kultur. Vad jag vill komma till är att jag är extremt irriterad på rangordningen i vårt samhälle. Ett samhälle som barn lär sig i skolan är uppbyggt av män, vilka kvinnor kämpat sida vid sida av men STÄNDIGT exkluderats ur historieskrivningen, och lärt sig finna sig i det. Jag blir irriterad när jag sitter på offentlig toa och det inte finns någon papperskorg bredvid för att snubben som planerade rummet INTE TOG HÄNSYN TILL 50% AV BEFOLKNINGEN SOM BLÖDER TVÅ DECILITER I MÅNADEN I SMÅ OBEKVÄMA BOMULLSTUSSAR. Jag blir arg när folk snackar om damfotboll SOM OM DET INTE VAR SAMMA SPORT. Jag blir arg när det enda alternativet jag och min pojkvän har till att knulla utan kondom är att jag sätter in en spiral FÖR ATT JAG SKA SLIPPA BLI DEPRIMERAD PGA HORMONERNA, FÖR DET FINNS INGENTING SOM HAN KAN TA ÄN FÖR DEN HÄR KULTUREN ÄNDRAR INTE PÅ HUR MÄN ÄR UPPBYGGDA. Jag blir väldigt arg när läser min kurslitteratur och får på papper se hur fittigt mina urmödrar haft det i sina dar, men ännu argare när jag upptäcker att jag lever i ett samhälle som bara är anpassat efter det "första" könet [ref. till titeln på den feministiska bibeln]. Ett samhälle byggt snarare FÖR än AV män.

Men kunskap är makt mina damer, så jag läser vidare trots raseri.
Ni ska veta att trots samborelation och krukväxter i fönstret är jag
FORTFARANDE FÖRBANNAD. Bara lite mindre frekvent här.

God Jul

/ Queen Bee

uh

many men, many men - för mig räcker det med EN - men vart fan håller han hus?

Håkan Hellström om kärlek

Jag måste bara citera en av mina favoritartiklar i år med Håkan, från Septembernumret av Nöjesguiden, artikel skriven av Nicholas Ringskog.(för att läsa hela artikeln klicka här):

För några år sedan blev du intervjuad här i Nöjesguiden och svarade på frågan vad kärlek var. Jag minns att du svarade att man vet att det är äkta kärlek om det gör ont.
–Ja, det är min definition av kärlekens första tecken. Det är som ett lackmustest.

Vad är det som ska göra ont?

–Passion är en sådan extrem känsla. Det gör ont att vara ifrån varandra, det vrider om inombords. Och det gör ont för att man är rädd att mista den andra personen, det gör ont för att man är rädd att han eller hon inte ska tycka om en lika mycket som man själv tycker om honom eller henne, man kan vara rädd att hon ska tycka mer om en annan kille. Allt det där gör ont. Innan man har lärt känna den andra personen finns det en period av osäkerhet, och det tycker jag är ganska obehagligt. Det gör ont. Och om man är olyckligt kär, om den andra personen inte alls vill ha en, då gör det ju fruktansvärt ont.

Men hur länge ska det hålla på sådär? Om allting funkar och båda gillar varandra, hur ont ska det göra då?
–Då ska det gå över. Om det fortsätter att göra ont alltför länge, då är det nog inte bra, då kanske man sårar varandra. Men i den där initiala fasen, då är det ingen fara om det gör ont. För min del har det alltid gjort ont. Antingen är det att man aldrig får den där personen, eller inte förmår säga till den där personen vad man känner. Men det måste gå över. Man ska inte låta sig bli spelad med, att någon utnyttjar att man är i ett sådant underläge, det är inte kärlek att behandla någon så.

Hur ska det bli sedan då?
–Sedan ska man slappna av och känna trygghet bara, och känna att den här personen kommer att stanna med mig trots att jag gör fel och är en tråkig person, inte alls så rolig som man kanske är i början. Tryggheten att man får ha kvar varandra även om man är den man verkligen är, utan passionerad kärlek och kärleksförklaringar klockan tre på morgonen under en lyktstolpe. När vardagen kommer och man känner att man fortfarande är någon för den andra. Den tryggheten.

Tror du att det är viktigt att man är lika varandra?
–Nej, det tror jag verkligen inte. Tvärtom tror jag att det är bra om man är olika och kan komplettera varandra. Nu låter jag som en expert på det här…

Men är du inte det på sätt och vis, efter alla texter du har skrivit?
–Jo, jag är nog nästan det! Jag har upplevt de flesta upp- och nedgångar i kärlek, jag har ganska bra koll på de här olika fällorna och känslorna.

Häromdagen lyssnade jag på Magasinsgatan och det var lustigt, för jag hörde textraden ”jag önskar att jag inte var kär i dig, och jag önskar att jag var mer kär i dig” och den har inte sagt mig någonting tidigare, men nu sa den mig något. Det tog fem år. Men nu inser jag hur den sätter fingret exakt på hur det är att göra slut med någon och må dåligt för att det är slut, samtidigt som man vet att man inte har tillräckligt mycket kärlek att ge för att lappa ihop allting igen.
–Ja, den känslan. Att jag inte kämpade mer, att jag inte var så förälskad att jag inte släppte dig, jag önskar att jag älskade dig så mycket. Eller inte alls, jag önskar att jag slapp allt det här, för det här mellantinget gör mig bara fördärvad, det vrider sönder mig. Ja, jösses.

Vilken av dina egna låtar har du närmast hjärtat?
–Kär i en ängel.


words of Norma


from my drear friend Norma a.k.a.

Baby J

Kanske skulle saker och ting ordna upp sig en vacker dag.
Då skulle Piki åter le mot mig och inte mot den som sände sms på hennes telefon.
Och hon skulle återigen se på mig såsom liljorna doftar, tungt och berusande. 
Bara det hade gått tillräckligt många gånger utan att gråta och utan att gräla en enda gång.
Då skulle hon låta sin röst återvända till kanelvärmen och tillåta att den gled in i mig för att smeka mitt hjärta och slicka det rött igen.

le love

Fjorton dagar för sent

Två negativa graviditetstest och två veckor av gnagande oro senare är den kommen, guds gåva till kvinnan: Mensen. Och jag har då aldrig varit lyckligare!

/ Huckleberry

control a woman


säger bara dream on boys.

Det var i alla fall inte bättre förr

'
Detta tröstar jag mig med i de svåraste av tider när kampen känns hopplös!
Bildkälla totalt okänd.
Mary Jane

And now I know how Joan of Arc felt

Riktar,
siktar,
skjuter,
träffar
samt ej.

Oklara hypoteser till meningar,
kan stämma

rätt.

men
att
samtidigt
spela
naiva
ordlekar.

Det kan
vi
som ingen
annan, summerbee.


När ambitionen tryter - dansa dansa dansa


<3

nu ligger han naken i mina oranga lakan och sover. han är så vacker. det axellånga mörka lockiga håret helt i oreda, några slingor i hans ansikte, ögonfransarna tätt ihop eftersom morgon ljuset strimmar in genom persiennen rakt på hans ansikte. en och annan ljuv snarkning kommer från hans nu så avslappnande stämband. jag smyger omkring för att inte väcka honom. ska iväg och jobba. kysser honom innan jag går. han vaknade till och kysser mig tillbaka. kvällen innan träffade vi av en slump. han satt i hörnet av baren. jag kom dit med mina vänner. efter mitt standard toalettbesök ser jag att mina vänner flockats kring honom. jag vill inte prata med honom, vi hade ju bestämt att inte prata med varandra mer, så jag ställde mig en bit bakom gruppen. han hade tydligen helt glömt bort vår överenskommelse så han särar på gruppen och sträcker sin hans mot mig, jag tar den och han drar mig intill honom. kramar mig. frågar hur jag mår. bra, och du? bättre nu, säger han och ler. efter några minuter av kallprat säger han att han och nummer 30 (såklart, who fucking else?!) skulle gå och kolla in ett annat ställe. jag kommer tillbaka, säger han medan har tittar starkt in i mina ögon. jag vinkade "hejdå". han gick och kom tillbaka en dryg halvtimma senare. jag var då påväg upp för ett andra toalettbesök, såg att han kom in men ignorerade. upp för trappen hör jag att någon följer efter. det var han. stoppade mig och frågade om jag ville följa med honom till ännu ett annat ställe. jag sa ja. och på en kareokie klubb hamnade vi. där han presenterade mig för allt och alla. jag välkomnades med öppna armar. grekisk musik strömmar ur microfonerna. han höll om mig hela tiden. vi kramades, kysstes, hade längtat efter varandra. vi dansade till och med (detta är killen som inte dansar för allt i världen)! han höll runt min midja och jag lade min hand på hans axel, högerhanden i stadigt grepp med varandras och så vaggade vi från sida till sida. efter dansen satte hans sig ner, höll mig tätt intill honom. jag stod framför honom. han tittar på mig, tar bort håret från mitt ansikte och tar en ordentlig till på mitt ögonbryn. han kysser det. jag har ett ärr nu. hans har satt sitt märke i mitt ansikte. och han kysser det. kysser min hals, min kind, mina läpper. hans kompisar är runt omkring oss men han bryr sig bara om mig. vi lämnade inte varandras sida på hela kvällen. såhär är det att vara kära i varandra? vi gjorde slut en vecka innan. han ville inte, jag ville inte. men vi behövde det. vi behövde vara ifrån varandra för att förstå att vi tillhör varandra. det är magnetiskt. jag kan inte hålla mig borta från honom och han kan inte hålla sig borta från mig (obviusly). nu ska vi ta det försiktigt. ta det lugnt. vi ska ses om en stund över en kaffe... vi får helt enkelt se vad som händer. bära eller brista som sagt.


A cat fight ain't right

Blev rasande idag på jobbet då jag hörde detta på Brunchrapporten i P3 där de tar upp klyshan om hur kvinnor jämt och ständigt ska tävla mot varandra. Lyssna och chockas, precis som jag.

Utgångspunkten var att Hillary Clinton "snackat skit" om Argentinas president Cristina Kirchner och ifrågasatte presidentens "mentala stabilitet". En riktigt försök till en cat fight helt enkelt. Hanna Nordin fick i uppdrag att nysta i det här med kvinnlig rivalitet. Hon ringde Gudrun Schyman och Barbro Hedvall. Barbro ställer sig på Hillarys sida och börjar kritisera Cristinas utseende! GÅR DE I MELLANSTADIET?

Jag blir så ledsen. Hur ska vi gå framåt när kvinnor, och speciellt kvinnor i makt (!!) är avundsjuka så fort någon annan kvinna når framgång? Feminismen lok bromsar och vänder riktning! Förstår ni inte det Hillary och Barbro? Kan ni inte försöka se Cristinas enorma lycka i att som kvinna i ett land som Argentina ha kunnat ta sig så långt upp och faktiskt blivit president? Du var ju själv där en gång i tiden!

Klappa din syster på axeln istället och säg "One woman made it - three billion to go".

Lillit