Du borde inte gått runt naken

Jag spenderar mina lediga minuter åt att njuta av den kvinnliga kroppen
på den här bloggen. Den heter något så fint som "du borde inte gått runt naken"
typ på svenska, som är det finaste jag hört, och det finns nog något för alla smaker.
Mary Jane

men jag vill veta hur


Can you get it up?


Du eeee så fin, men du eeee ett svin


Jimmie Åkesson, du behöver en kram

 

Jimmie Åkesson, du behöver en kram.
Sverigedemokraterna är nu i politikens finrum. Helst plötsligt känns det finrummet inte
lika fint längre.
I några dagar var jag jättearg. Jävla rasister. Men sen började jag inse att jag använde
samma vapen. Gjorde ett vi och dem. För det är ju det som Sverigedemokraterna
har använt sig av. Polariserat svenskar och invandrare. Gett oss en fiende som går
att skylla allt på. Som genom utfrysning och utskickning löser alla våra problem.
Mindre brottslighet, mindre mångkultur, mer trygghet och mer ”svenskhet”.
Till alla er som röstat på Sverigedemokraterna:
NI är en del av oss. Det finns inget vi och dem. Jag vill ta er hand. Lyssna på varför ni tror
på den sortens politik. För ni som har röstat är väl arga. Ledsna och otrygga. Besvikna.
Jag vill lyssna på er. Ge er en kram och säga att det är okej. Men att det kanske inte är
lösningen att polarisera. Att skydda sig själv genom att lägga en pistol under kudden när
man går och lägger sig.
Jimmie, kom i min famn. Jag tror du behöver det mer än de flesta. I alla fall just nu.
/Frusciante
Sverigedemokraterna är nu i politikens finrum. Helst plötsligt känns det finrummet inte lika fint längre. I några dagar var jag jättearg. Jävla rasister. Men sen började jag inse att jag använde samma vapen. Gjorde ett vi och dom. För det är ju det som Sverigedemokraterna har använt sig av. Polariserat svenskar och invandrare. Gett oss en fiende som går att skylla allt på. Som genom utfrysning och utskickning löser alla våra problem. Mindre brottslighet, mindre mångkultur, mer trygghet och mer ”svenskhet”.
Till alla er som röstat på Sverigedemokraterna:
NI är en del av oss. Det finns inget vi och dom. Jag vill ta er hand. Lyssna på varför ni tror på den sortens politik. För ni som har röstat är väl arga. Ledsna och otrygga. Besvikna. Jag vill lyssna på er. Ge er en kram och säga att det är okej. Men att det kanske inte är lösningen att polarisera. Att skydda sig själv genom att lägga en pistol under kudden när man går och lägger sig.
Jimmie, kom i min famn. Jag tror du behöver det mer än de flesta. I alla fall just nu.
/Frusciante

Another wasted love story

På väg hem till honom och du håller hans hand som du efter många om och men lyckats få med dig hem från krogen. Imorn fyller han år. Du försöker ignorera det faktum att du fått vänta på honom i timmar, trots planer. Timmar han hellre spenderat med bland andra sitt ex. Det regnar och ni röker och går under samma paraply och pratar om livet och döden och saker är relativt bra trots omständigheterna.

Plötsligt out of thin air droppar han att han antagligen kommer flytta till Oslo snart, att det är ingenting som håller kvar honom här. Skaffa lite cash, miljöombyte liksom. Trött på den här stan. Du fingrar lite förstrött på brownien och födelsedagsljusen du köpt för att överraska honom med när ni kommit fram som ligger i din väska. Du tänker på underkläderna du införskaffat for the occasion och hur nära du varit att till och med raka armhålorna för honom. Du är detta ingenting om håller honom kvar vid den här stan. Du är ingenting och betyder ingenting nu och kommer aldrig betyda någonting. Det faktum att du samma dag insett och accepterat att jo du är nog kär i honom ändå är irrelevant. Att du för första gången på ett och ett halvt år tillåtit dig själv att kanske bli kär i någon ändå är en petitess.

Kärlek är resultatet av ett antal slumpmässiga händelser multiplicerat med hur kärlekskrank du är upphöjt till hur bra sexet är och hur snygg killen är. Den är ett resultat av din egna tanke- och inbillningsförmåga. Den är en produkt av dagens samhälles lyckoideal.

Kärleken är inte besvarad och du förtjänar mer.
Ta dig samman och gå vidare.

Den ljusnande framtid är vår

(bildkälla: lina kan rita fint)

Dagens sanning- och tolkning

Kalla Fakta:

SD (Sverigedemokraterna) har just nu 20 mandat i riksdagen. Som det ser ut just nu kommer endast 3 av dessa 20 riksdagsledamöter vara kvinnor. En av dessa har tidigare blivit dömd för förtal

( nej, kan inte ge någon utförligare förklaring. vill endast påpeka det än mer minskade förtroendet för denna individ, vilket lämnar två kvinnor utan ett brottsregister. sen att även dessa två kvinnor helt saknar förtroende från mig just därför att de är sverigedemokrater är inte relevant här).

 

Av de resterande 17 männen har majoriteten sin bakgrund i högerpolitiska partier eller högerextremistiska/nazistiska grupper.

 

 

Källa: Metro 21/9-2010

 

 

Slutsats:

SD verka ha något emot fler än invandrare.

Artemis

stammis vid blodbussen

Jag kan inte hjälpa att jag känner en pinsam irritation över den här hela vampyr hysterin som äger rum i världen just nu. Jag vill bara stampa hårt med fötterna i marken som en liten skitunge och säga att jag var faktiskt först!
Jag har onanerat till vampyrer sedan jag var tio år och jag har tvingat mina stackars pojkvänner att bita mig i nacken.
Jag blir till och med kåt av blodprov.
Så det så.


/ Lysistrate

så det kan gå

Går på festen ändå, trots det lockande okomplicerade hemmet med mat och värme. Välbekanta ansikten utgör trygga hamnar, men mest vill jag låsa in mig på toaletten (kön är dock från helvetet och det är inte att tänka på). Knuffar mig fram mellan MUF-pojkar och blonda Handelstöser, nej tack ingen Peach Melba blandad med vodka för mig, det är så bra så. Ett hav av blåa sympatisörer men jag kämpar vidare, når vardagsrummet och ser min vän. Räddad. Tittar lite till höger om min vän och ser ett knippe rödabruna dreads. "Zing went the strings of my heart." Klok vän lämnar snart scenen och lämnar oss ensamma. Vi pratar, trevande först men snart med allt större säkerhet, om teater, film, Berlin, politik. Vi skiljs åt, minglar vidare i vimlet. Möts en timme senare i köket, söker oss mot golvnivån. Mitt huvud i knät, stryker mig över håret. Byter nummer. Ses vi snart? Jo. Definitivt.

Ethel Greenglass Rosenberg

.



http://touristmagazine.co.uk/arvidabystrom/

.

The water sustains me without even trying
The water can’t drown me, I’m done
With my dying
Mary Jane

Kollektivt uppmuntrande

Spice up your life, typ.
E. Bennet

våt



/Clem

nummer 30 fortsättning

en vecka har gått på paradisön.

för er som inte vet har jag flyttat från sverige och till min beloved island cypern. limassol heter staden. under denna vecka har jag mest varit för mig själv. sökt en del jobb men mest har det varit standen som gällt medan min vän varit på jobbet till klockan 8 på kvällen. andra dagen på ön gick vi till baren vi alltid går till och där min grekiska gud jobbar om kvällarna. han blev så förvånad över att se mig. vi pratade knappt tills han frågar mig utifrån ingenstans - how much of a motherfucker do you think i am?

sen var det som vanligt igen. han kom och satte sig brevid mig och han berättar att han har saknat mig, att han har varit med andra men inget som har betytt mer än vad vi hade. jag sa till honom att jag inte känner honom alls men gärna tar mig tiden att faktiskt lära känna honom. efter några drinkar, en spya och alldelles för många cigaretter stängde baren och min gud frågade om jag inte vill sova hos honom. han fick en blick han sent skall glömma, blicken kallas - are you fucking insane?! och han förklarade att det vara bara sova som gällde. vem föröker han lura, sig själv eller. dagarna som gått nu har jag inte kunnat sluta att analysera det vi pratat om den kvällen. varför sa han så. varför frågade han mig det och varför ditten och datten. för mycket ensam-tid på stranden och det är total kaos uppe i kontor Mary Phelps Jacob. jag har via sms föreslagit kaffe och strandbesök tillsammans men inget svar. tills igår, när jag gick ensam till baren, min vän jobbade, kom han också dit såklart. han hade ingen att servera så han satte sig vid mig. vi pratade om hur konstigt det känns att ses och han stryker lätt med sina fingertoppar på mitt ben medan han berättar hur hans sommar har varit utan mig. min vän dök upp och hon och min gud kommer inte alls överens. de pikar varandra hela tiden och vårt kärleksmöte vad därmed över. när hon och jag bestämt oss för att call it the night och säga hejdå var nummer 30 inte på plats. jag letade reda på honom i ett hörn, där han satt och hade rast. jag satte mig mitt emot honom och han var inte alls blyg för att be om en kyss. han fick en, två och tre stycken efterlängtade kul att ses, jag har saknar dig och godnatt pussar. nej rent jävla grov hångel var vad det var!

nu har vi bestämt att fira min födelsedag ihop och att ses i dagarna. håller tummarna för den här mannen. min grekiska sexgud!

by the way så saknar jag er därhemma så att jag håller på att spricka!

your beloved Mary Phelp Jacob

Kan vi vara vänner?

 

 

Vi ska gå ut. Vi har sminkat oss, vi har rakat oss, vi har parfymerat oss och vi ska... ladies and gentlemen... like never before (!)... RAGGA. För är det inte därför man går ut på krogen? Hur många gånger har man inte sett vänner gå och bli ihop med någon och helt plötsligt tappat intresset för att gå ut? Handlar alltså våra partyintressen om att fram för allt hitta sin potentielle partner? Är det så simpellt?

Jag finner det sorgligt, och vill, hoppas sätta in mig i en annan kategori: den som går ut för att träffa MÄNNISKOR, och för att möjligen där i mellan skaka lite rumpa. För att det alltid är underbart roligt.

Ändå tycks jag alltid bemötas av denna parlek var jag än går, och det är svårt att knyta kontakter och att överhuvudtaget föra en lämplig och intressant diskussion när ALLT. ALLTID. I. SLUTÄNDAN. HANDLAR. OM. SEX.

 

Detta är ett bekant scenario för mig en vanlig utekväll:

Jag går fram till en kille som känner en snubbe vars fasters kusin jag också känner och börjar snacka.

Typ:

"Tja!! Vi sågs på det där eventet förra veckan...blablblabla... mycket trevligt... blablabla... rolig anekdot."

Och killen svarar allmänt nonchalant och ointresserat:

"Mmm, verkligen trevligt. Men nu ska jag träffa min FLICKVÄN. Hon väntar på mig. Vi ska nämligen hem till OSS."

Vill gärna understryka att de HÖR IHOP och att jag fan inte ska tro någonting.

Jag trodde aldrig någonting Mister. Jag ville endast samtala lite. Vi hade en del gemensamt, och det är alltid trevligt att snacka med någon som man inte riktigt känner tycker jag.

Det hade även kunnat vara omvänt:

Killen hakar på diskussionen och börjar pilla med mitt hår och undrar vart jag ska senare: alltså han vill uppenbarligen ligga.

 

Jag har en vän som anser att tjejer och killar aldrig riktigt kan vara vänner rakt igenom. Sex kommer alltid att komma i vägen. Stämmer detta? Kommer vi aldrig kunna överträffa våra simpla biologiska instinkter?

När jag funderar över mitt egna liv, så har de flesta av mina manliga vänskapsrelationer inneburit en hel del känslor: antingen från deras sida, det vill säga att de haft känslor för mig, eller vice versa. Jag har för tillfället en enda nära manlig vän, och jag hoppas att detta endast är vänskap.

Men vem vet, åren kanske kommer att gå och oundvikligen, eftersom det är vår BIOLOGISKA INSTINKT, så kommer någon av oss få känslor för den andre (eftersom vi båda är hetero förstås), och av erfarenhet så bidrar detta till slutet av vänskapen. Det är svårt att behålla kontakten när sex och kärlek kommer i vägen.

Jag hoppas verkligen inte detta. Jag hoppas att vi kan komma längre i våra relationsskapanden, och att vi människor i framtiden, från alla nationaliteter, bakgrunder, sexualiteter (jag vet att detta inlägg endast handlar om heterosexualitet, men det är den jag erfar när jag går ut. Hur ser det ut i gayvärlden?) åldrar och självfallet kön ska kunna samtala, umgås och knyta band utan krav och fördomar.

 

 

Mary Jane

 



Don't drink and text

Ur telefon arkivet en avlägsen fredag natt / lördag morgon. Full, arg och med en telefon som vapen

 

Sms 1

Ja jag längtar till dina händer

fast de finns i andra länder

Du är inte innanför, men heller inte utanför på gatan

tror kanske du är satan

Varför frågar du inte hur jag mår, fast jag inte vet

det är nog en hemlighet

 

 

Sms 2

Du och jag kanske bara ska sluta

För du är en finlandsfärja och jag är en skuta

Du får inte guppa med mig på de sju små haven

För jag äger hela världen och du har ingenting förutom

din jävla mamma

 

 

 

Jag välkomnar alkolås till mobilen

 

 

E. Bennet


pornsaints

Eller appropå porr, när jag behöver lite finkulturell stimulans i kombination med good old fashioned stimulans kikar jag in här. Garanterat ej det grövsta i min arsenal men otroligt vackra bilder många av dem. Pornsaints är en konstgrupp som bygger på idén om porrstjärnors "förheligande" genom sin gärning, och beskriver sig själva som "an artistic approach to porn, a pornographic approach to art, a pornartistic approach to religion". Fint, hur som helst. (bilden kommer från sidan)

Ethel Greenglass Rosenberg

ögongodis



/Dear Prudence

Kanske är grodor bara grodor

Vi har pratat om Prinsen och Prinsessan, människan perfekt som skall knyta ihop säcken och göra vårat liv komplett. Var är min människa? Tårar, ångest och ilska. Spark i kuken på slumpmässig pojke som kanske egentligen inte gjort något ont, men som fanns där och råkade säga fel sak vid fel tillfälle. Var är mitt pittoreska hus på landet med stämsång på dagen och ljuv älskog på natten? När är det min tur? När du minst anar det! Hur skall det gå, jag spanar ju efter kärlek bakom varenda krök. Jag önskar jag hade ett svar, ett tarotkort över framtiden. Jag önskar jag kunde säga till dig, mig själv och alla andra att den 14 augusti 2013 när klockan slår tolv kommer vi att finna varandra och aldrig behöva leta mer. Men det kan jag inte för hur mycket jag än vill så fungerar inte världen så.

 

Jag önskar att vi kunde sudda ut alla Disney filmer, Romeo & Julia historier och the Bachelor program, då kanske vi inte hade haft denna ständiga strävan efter rosenröd kärlek. För vad händer om kärlek bara är en konstruktion vårt samhälle skapat? Vad händer om verkligheten är karg och kärlek bara är hormoner skapade för att vi ska vilja knulla, para oss och föra arten vidare. Vad ska vi ta oss till då? Tänk om vi finner oss själva på ålderdomshemmet när vi är 80 trötta, krokiga och något dementa konstatera att vi kanske borde ha gift oss med våran bästa vän när vi hade chansen.

 

Försöker finna en slutsats, men det är svårt för jag har inte något facit på hand och det som är sanning för mig behöver nödvändigtvis inte vara sanning för dig. Jag känner mig som en inkonsekvent pessimistisk satkärring som pendlar i denna fråga fler gånger om dagen än vad Days of Our lives går på tv, men idag är en sån dag. Idag känner jag mig trött och ganska matt. Vi kommer ju aldrig någonvart och det känns som om vår jakt på att bli kompletta med en annan part ger oss mer ångest än lycka. Varför är det så svårt att överge idén på hela själsfrändekonceptet och vara tillfreds utan det? Till och med när jag hela detta år hävdat att jag faktiskt är nöjd och lyckats upprätthålla en riktigt bra fasad som periodvis även lurat mig själv, har kommentarerna från omgivningen varit en indikation på att ett liv utan en person att kalla sin egen är otillräckligt.

 

I morgon har jag antagligen ångrat mig och skriver ett inlägg som är fullt av fjärliar i magen, men just nu är jag vilsen. Jag vet inte vad som är upp, ned eller mitt emellan. Kan det inte bara komma ett vetenskapligt bevis på hur saker och ting ligger till så vi kan bestämma oss för om vi ska ge upp skiten eller om vårt letande faktiskt kommer att bära frukt när vi minst anar det.

 

E. Bennet


Hur många grodor ska jag kyssa?


Vi är det sista tappra festfolket kvar som sitter på det flisiga vindsgolvet med halvöppna ögon och fnissar åt lite vad som helst. Två har funnit varandra i rummet bredvid och en sitter på spaning för att uppdatera oss andra om hur långt de har kommit: "Nu har hon lagt sig på honom, men de har fortfarande alla kläder på." Jag slumrar mest bort med huvudet lugnt lutandes på sänggaveln.

"Äh, lämna de. Detta är något ni ska engagera er i mina vänner! Det är nog den finaste låten jag har hört i hela mitt liv!" säger han som jag inte har märkt på hela kvällen. Förrän nu. Han studsar upp och slänger in musiken i cdspelaren för att sedan sätta sig i skräddare och gunga leendes med. Mina ögon öppnas och jag vet att jag älskar honom. Han tittar på mig och gungar.

Han säger att han älskar mig med. Att han blev kär i mig där på det flisiga vindsgolvet. Den sommaren pratar vi om småstäder och Kings & Convenience, framtiden, moln, och om fula och fina människor. Vi sätter in oss själva i den sistnämnda kategorin och dansar vals på en brygga i takt med segelbåtarna.

Jag kysser hans ögonlock och vill få honom att stanna kvar. Drar med fingret längs hans ryggrad och lägger en hårtest bakom hans perfekta lilla öra. Ler stort! Snurrar runt! Slår ut mina händer! Ställer mig på ett berg och skriker: "Jag älskar ju dig! Jag blev också kär i dig mitt där på det flisiga vindsgolvet!" Där här gången får jag inget svar.


 


 


Det är ju festival, och han och jag är ju berusade och kastar oss in i bortförklaringar och bedrägeri! Han som jag mest tog för att han bodde i tältet bredvid...och det är ju praktiskt. Det är ju allmänt praktiskt att han också bor i Göteborg och att jag känner mig ensammast i världen.

Jag kniper hårt om hans hand och skriker i lite för mycket falsett: "Jag tycker att du är fin, eller asså, vi är fina, eller liksom... eh kärlek är fint och jag, jo men jag är kär i dig!" Vi fattar ingenting och vill, men egentligen inte med varandra.

Jag säger att jag funderar på att klippa håret kort, typ som Audrey Hepburn. Han frågar vem fan Audrey Hepburn är och konstaterar att det är skitfult när tjejer har kort hår. Så sätter han sig vid datorn för att köpa någon ny grej på World of Warcraft.

Jag går hem och bokar en klipptid.


 


 


Jag skriver mitt nummer på en servett och ger till honom. "Och jag ville bara säga att jag tycker att du har fina skor" säger jag och springer iväg till sista vagnen. I två dagar undrar jag och sen glömmer jag bort den eventuella sagan, och kan knappt tro det när han faktiskt tillslut skriver ett litet sms: "Jag tycker också att du hade fina skor. Vill du ta en fika?"

Med en tekopp framför sig ser han ut som karaktären i en film jag vill skapa. Någon - Något jag drömt om. Vi broderar kring saker och ting med tjock tråd och nickar och han säger hastigt att han är kär i mig. Jag springer hem till honom klockan tre på natten i ösregn och tror att jag också är kär i honom.

Han tar en handduk och torkar mitt hår. Han säger att han har skrivit en låt till mig. Mina fuktiga fötter tar ett steg tillbaka och så står jag där i bara trosor och kallt hjärta.

Han är vacker och låg och ser på mig. Ser mig. Vi ser varandra. Men vi behöver någon annan.


 


 


Vi är på vår första resa, min vän och jag. Ett stilla liv på den amerikanska landsbygden och möjligheten till att se ett frö gro är våra högsta ambitioner. Men i San Fransisco hamnar vi framför ett silverfat av amerikanska pojkar och vi måste le och tacka och buga.

Han som jag ser först är lång och har skinnjacka och upprullade jeans. På nyår måste han tacka ja till mig, eftersom jag är svensk och exotisk. Lite så som jag tackar ja till honom. Efter festen sitter jag på en mur och kniper fast honom i ett hårt grepp med mina ben runt hans midja; "You could stay you know". Och det gör han.

Han kysser mitt ansikte och varenda liten fingerspets och efteråt jämför vi våra händer. Hela oss är två pusselbitar och vi gör det vi tänker på innan vi hinner tänka det.

Vi bygger ett bo där under täcket där jag kan studera hans ögonfransar och kyssa varenda kvadratcentimeter. Jag vill ligga på hans rygg och lukta på hans hår i all evighet, men så lyfter någon på täcket. Det går snabbt att förstå att det är självaste jag. Kloka jag, som förstår att vi aldrig kommer att prata om småstäder och Kings & Convenience, framtiden, moln, och om fula och fina människor.


 



Musiken dånar, människorna ranglar och jag snurrar, snurrar, snurrar på det provisoriska dansgolvet, för denna kvällen har jag sett en hunk i hörnet och dricker därför en dunk öl för mycket. Snurrandet är mest till för att stilla nerverna, om tio snurrar till ska jag ramla in i honom. Vilket jag gör mycket väl. Och han tar gärna emot mig ikväll.

Han sitter på min pakethållare och vi sicksackar hem till min säng där jag har mens, men han säger att det inte gör något. Han blickar bort och vänder mig om med ett stadigt tag.

Efteråt ligger vi i blodiga lakan och min blodiga, blödiga själ.


Jag sätter mig i fönstret med en cigarett och han lutar sitt huvud på min axel som att vi hör ihop. "Jag tycker om att vara med dig" viskar han "det känns tryggt". Jag mm-ar och det grummlas för ögonen. Han är bland det vackraste jag har sett egentligen. Nästan gudalik med lockig lugg som faller fram över långa ögonfransar och en lång näsa med en liten krok, en sån som jag egentligen älskar.

 

Vi är tysta en stund och jag andas ner cigarettröken så djupt det går. Jag vill att han ska gå nu.

Jag vill vara själv och gråta och känna mig använd.

Om jag puttade lätt mellan skulderbladen så skulle han ramla ned från fönstret.


 



 

Som en självklar våg glider han in i mitt liv och jag pekar och skrattar åt världens alla små under och han skrattar han med! Det är så fint allting, att man kan möta någon som dig som förstår, tänker vi. Det känns som att det var så väldigt längesen. Och sommarsanden fastnar i mina skor igen, men jag är äldre den här gången.

Jag vill att han ska kännas självklar och tillåter mig själv att drivas med den här nya strömmen. Men den tycks snurra runt, liksom jag på ett dansgolv. Med många ambitioner fast utan mål. Jag står framför spegeln och smäller till mig själv. Vrider på kranen och lägger mitt huvud där, under iskallt vatten. Denna gången måste det väl gå?

I fotändan av sängen sitter han och pillar med gardinen. "Så, när ska vi gifta oss då?" skämtar han fast blir snabbt nervös, när jag inte skrattar tillbaka. Jag ler kanske, men försöker mest fundera på vad det är för fel på mig. Eller är det fel på oss?

Han vill ju till och med ut på äventyr med mig.

Vi kan se på varandra och förstår samma sak utan att säga någonting.

Han imponerar mig och charmerar mig.

Jag tar fram min hand och vi jämför storlek. Lika stora.

Jag lutar mig fram och försöker kyssa honom. Det blir en lång puss.

Han vill svara, men jag tittar ner.

Jag drar fingrarna genom hans hår, reser mig upp,

denna gången måste jag gå.


 


Mary Jane




toner


MENS!

Jag har inte haft mens på över ett år. Inte på grund av viktproblem eller liknande, utan för att jag har en hormonspiral insatt. När jag åt p-piller hade jag blödningar KONSTANT i SJU MÅNADER. Att nu inte ha några blödningar alls är som att ha fått en försmak av himmelriket. Det är fantastiskt! Jag har nästan glömt hur förjävligt mens är.

 

Att vara kvinna är otroligt. Jag är glad att ha fötts till kvinna. Men så var det ju det där med mens. Varför, snälla säg mig varför, ska den vara så nödvändig? Kanske är det för att plåga oss, för att påminna oss om att livet inte är helt enkelt, eller så är det för att förbereda oss på hur ont det gör att föda barn. Kanske göra oss smärttåliga och uthålliga. Man kan ju se det som vackert. En påminnelse om att inuti mig kan det växa ett barn, jag är en del av livet. Men vem fan orkar tänka så varje gång man ligger i sängen med värmekudde på magen och vrider sig av denna återkommande plåga, vem orkar tänka så när man springer framåtböjd till apoteket och köper ipren? Och så var det ju hur alla dessa jävla tamponger och bindor. Jag röstar på bind- och tampongbidrag. Det kostar så fruktansvärt mycket! Det är ju en otroligt rolig sak att lägga tusentals kronor om året på när man istället skulle kunna spendera dem på resor eller böcker. Jag säger: låt oss avskaffa mensen!

 

VT


I'm glad I didn't die before I met you


 

Kunde omöjligen motstå att visa upp själva videon efter att Huckleberry citerat så vackert i förra inlägget. First Day of my Life med Bright Eyes, videon regisserad av John Cameron Mitchell (Shortbus, Hedwig and the angry inch). En väldigt enkel idé, människor som sitter och lyssnar på låten som spelas. De spelar inte, de är sig själva. Det är olika människor som vi, om vi ville, skulle kunna dela in i ett gäng kategorier som förekommer dagligen i vårt språk. Kvinnor/män, unga/gamla, homo/hetero, svarta/vita. Men, det som slår en efter att ha sett den här korta lilla filmen är inte att de är olika utan att de är lika. Alla lyssnar på samma låt, sitter i samma soffa. Det som skapar klyftor och skillnader är sociala (makt-)strukturer, konstruerade sådana. Vi är samma, Ecce Homo. Alla är människor och alla lyser.


Ethel Greenglass Rosenberg

_

So if you wanna be with me
With these things there's no telling 
We'll just have to wait and see
But I'd rather be working for a paycheck 
Than waiting to win the lottery

Besides maybe this time it's different
I mean I really think you like me...

Alla måste lyssna


osäkert

Förhållanden. Förhållanden.. Jag vet inte ens vart jag ska börja. Vi älskar och hatar dom om vartannat. Varför kan vi inte bara nöja oss med bra? Det ska alltid vara magiskt magnifikt eller tragiskt och förstört. Upp och ner hela tiden. Jag vet inte ens vem det är som skapar dom här ups and downs för jag tror inte att det är jag och troligtvis tror den respektive samma sak.

Just i denna stund håller vi på att gå in i ett nytt stadie i förhållandet, men på något sätt.. Jag vet inte riktigt om det går som det ska. Inte för min del i alla fall. Är det inte förståeligt att man vill att båda är på samma nivå och att båda bryr sig lika mycket om saker som faktiskt är ganska viktiga för ens framtid? Jag förstår verkligen inte och känner mig totalt mållös. Inte för att jag vill få allt ogjort, men nu vet jag och det tär på mig att veta att det inte riktigt går att ångra sig, om man skulle vilja det. Då är det bara att gilla läget på något sätt.

Varför ska man behöva känna sig som "den ansvariga" när det handlar om att dela på allt, både det underbara och det viktiga. Nej. Nu är det dags att ta en paus och sluta göra allt för alla andra och inte få något tillbaka. Det är ju bara jag som skadar mig själv. Jag ber om ursäkt för att någon stackare ska behöva läsa sig igenom den här texten av nonsens som bara måste komma ut någonstans.

Just nu känns det väldigt besviket, väldigt osäkert. ja, ungefär så. Bäst vore att bara ligga lågt, dra sig undan långt långt bak där man inte kan bli hittad. Sen kanske någon märker att jag inte bara tas förgivet eller att jag bara är till för honom utan även för mig.



And now, it's time to leave and turn to dust

/Dear Prudence

lingon

För två dagar sedan vaknade jag upp med en påle genom magen som hade mosat mina äggstockar. Varför skulle jag vara förvånad? Jag känner likadant två veckor varje månad. Ja två veckor. Första veckan har jag bara ont för min kropp säger till mig att "Nu du kära Clementine så kommer mensen om en vecka, tänkte bara pina och påminna dig". Andra veckan forsar det blod och jag kan inte nysa, hosta eller skratta för då får jag kramp i äggstockarna.

Så här sitter jag orörlig och byter tampong varje timma. 
I'm lovin it.


/Clementine