Inspiration


SnippaSmycket tävling avslutad!!

Vi har en vinnare! Hon eller han heter Saga! Dock lämnades aldrig dennes mail och adress som vi behöver så vi kan skicka priset, ett vackert Snippa smycke! Saga hör av dig till oss!
Här får ni det vinnande bidraget:
Jag skulle vilja vinna en snippa
För de är inte bara så snygga
Jag tycker också att de är hippa
Med en snippa skulle jag inte skygga
Utan bära den stolt och visa
Att jag förkastar de stygga
De som inte är rättvisa

Dessa människor som stympar kön
På dessa borde det vara hittelön
Tur att vi har SnippaSmycket
Med de pengarna kan det göras mycket
Det stöder en bra sak
Och utseendet ger mersmak
Ge mig en snippa så blir jag glad

Libyens kvinnor


sånt är livet på en pinne

Jag vet, det var allt för längesedan jag hörde av mig... Förlåt mig.

Jag har helt enkelt varit alldeles för upptagen med att spendera tid med min sanna kärlek (min mer än vän som senare kom att blev min första riktiga pojkvän).

Vad har hänt sedan sist:

- Jag har tjatat hål i huvudet på honom att skaffa hund!
- Han har tjatat hål i huvudet på mig om sin nya lägenhet, som han är mitt uppe i att renovera och snart skall flytta in i.

Hur som helst. För dem som känner mig brukar jag sällan överge mina vänner för en killes skull... Och nu vill jag ta i akt att be om ursäkt. JAG ÄR BARA SÅ KÄR - inte bara i min pojkvän, utan i mitt liv.

Livet är galet där jag är - paradisön. Och jag kan nu för första gången säga att det är paradiset. Jag var hemma i Sverige för ett par veckor sedan och träffade några av skribenterna här på Manymen. Bytte ord och tankar. Om livet här och där.

Vad jag ville komma till är att jag inte övergett er. Det är bara så att livet kom i vägen.

Just nu sitter jag hemma, med Raphael (min hund) snoozande bredvid mig i soffan. Pojkvännen ute på galej och jag kan inte säga hur mycket jag uppskattar en kväll som denna.

Nu funderar jag på om det är dags för en förändring igen. Inget drastiskt, bara ombyta av boende miljö. Var och kollade på en lägenhet tidigare idag.

En liten uppdatering om vad som kan hända i en ung kvinnas liv när hon är som lyckligast. Inget drastiskt, men ändå.

Er kära Mary Phelps Jacob.


Kära barn

Hej hej bloggen, förlååååt för att jag inte skrivit på ett tag. Eller snarare förlåt oss för vår passivitet och orkeslöshet i våra fullspäckade vardagar, så att Many Men hamnat som en lägre prioritet. Vi skall bättra oss, i alla fall jag! Hösten nalkas och det går kalla kårar längs min hy när jag tänker på vad kommande årstider brukar göra med mig. Men vad gör det, när man knappt haft en sommar att hålla i handen och i princip redan haft höst i två månader utöver skoskav från heltidsjobbskorna.  Om en vecka sitter jag i en ny skolsal med 52 helt okända personer och försöker slåss om det lilla verbala utrymmet jag och mina medkönade statistiskt sett får där. Sminkar mig lite för mycket för att göra ett "gott intryck" och blir antagligen lite lätt otrevlig i mina alldeles för pressade försök i att vara trevlig mot okända människor. Hemma kämpar jag i det tysta för att inte bli kvinnan som tar disken och dammsuger innan mannen hinner ens se vad som behöver göras. Säger demonstrativt "faaaan vad skitigt det har blivit här" och repeterar frasen tills jag ser resultat. Det funkar sisådär, och egentligen tar det väl mer kraft att bråka om det än att bara göra det - men jag har fan bestämt mig för att inte falla ner i den kvinnofällan. Kosta vad det kosta vill. 

Vi har fått klagomål för att vara för dåliga på att uppdatera. Ett sätt att motivera oss är att kommentera, att sprida bloggen så att vi får fler läsare. Jag startade den här bloggen och jag kommer aldrig att sluta, men mina medskribenter behöver lite morötter. För i övrigt tycker jag att Anna Karin Hatt är grym för att vara liberal, och håller tummarna för att hon blir nya partiledaren för centern. Äntligen lite feminism in i alliansen.

Puss och kram
/ Bloggmamman

_

Serie av Nina Hemmingsson

När jag surfade på erotiksidor hittade jag detta


VI FÖRLÄNGER TÄVLINGEN TILL FREDAG, Vinn ett SnippaSmycket!!

Nu har man chansen att vinna ett SnippaSmycket här på bloggen! Gör så att du motiverar varför du skall få detta smycke! Din motivation kan bestå av en dikt, en film, ett ord eller en hel novell! YOU NAME IT! skriv i kommentarsfältet och lämna din mail eller skriv direkt till oss many.men@live.se! TÄVLINGEN TAR SLUT PÅ FREDAG! KLARA FÄRDIGA GÅÅÅ!
Foto: Evelina Bergström

Manymen intervjuar: SnippaSmycket

Att uttrycka sig genom en vagina, det var något Caroline Nordlund tänkte på när hon till den 8 mars i år hängde en stor rosa snippa runt sin hals. Mycket väl fick hon responsen hon sökte och SnippaSmycket föddes.
"Folk frågar om smycket och då kan jag förklara vad jag tycker om könsstympning. Det är så otroligt omfattande och ett ämne som jag tycker är värt att belysa. Denna frågan är en av många jag vill engagera mig i, men man måste börja någonstans!"

När man köper en snippa går alla pengar utöver materialkostnaderna till organisationen Kvinna till Kvinna. Organisationen arbetar med att hjälpa kvinnor både rättsligt och psykiskt. De arbetar med kvinnors hälsa och för sexuella och reproduktiva rättigheter. De informerar och utbildar kvinnor och män om kvinnors mänskliga rättigheter. De stärker och vidareutbildar kvinnliga aktivister och politiker. De motverkar våld mot kvinnor och människohandel. De utbildar myndigheter och påverkar beslutsprocesser och lagstiftande.
Caroline har sammanlagt jobbat med snipporna under tre månader men har redan dragit in över 10.000 kr som skänks till Kvinna till Kvinna.

SnippaSmycket är olika snippor i alla dess former och färger!
"Jag tillverkar smyckerna själv, kedjorna köper jag på rulle, men sen jobbar jag med cernitlera eller med silver som jag skapar tillsammans med en silversmed."

Den mest eftertraktade snippan är den stora rosa snippan och smyckerna är populära bland både killar och tjejer! "Många killar köper faktiskt till dem själva och vissa köper till sina mödrar i present."

 

Målet med SnippaSmycket är att sprida både pengar och information om könsstympning.                              "Rent tidsmässigt finns det ingen plan, men jag önskar att få sprida SnippaSmycket ut till Europa, kanske få sälja mina snippor i London, nästa år blir det i alla fall Pride i Stockholm!"

Om man tänker likadant som alla oss här på Manymen "EN SÅN MÅSTE JAG HA!!!" så kan man alltid gå in på SnippaSmyckets facebook och beställa där!
Sen får man även chansen nu att vinna ett SnippaSmycket här på bloggen då vi ska ha en liten tävling!! Gör så att du motiverar varför du skall få detta smycke! Din motivation kan bestå av en dikt, en film, ett ord eller en hel novell! YOU NAME IT!
skriv i kommentarsfältet och lämna din mail!
TÄVLINGEN TAR SLUT PÅ ONSDAG!
KLARA FÄRDIGA GÅÅÅ!

Populära snippor!
Caroline Nordlund, skaparen själv!
En SilverSnippa!

You walk the line

Min polare ligger och slumrar hos sin kille och säger att hon vill sova lite till, rullar över på mage och blundar. Plötsligt vaknar hon av att han lägger sig på henne och att hans hårda kuk tränger in i henne. Jag vet inte riktigt vad jag tycker är mest irriterande med det här scenariot. Faktumet att killen uppenbarligen tänder på en medvetslöstjej som "bara ligger där" eller att han tar sig friheten att när helst han vill stoppa in sin kuk i henne. Att han, med det intima förtroendet som finns mellan två personer i en monogam relation, helt respektlöst utan vidare bara bryter mot det. Förr i tiden kom det med den äktenskapliga plikten att ställa upp i vått och torrt för sin make. Fragment av detta finns skrämmande nog kvar i vår samtid, och många mäns inställning till kvinnor och våran sexualitet. Med uppfattningen om att hon alltid ska vilja eller att hon alltid ska ställa upp. Jag mår fysiskt dåligt. Det sjuka är att det är inte sällan man hör om så många andra som varit med om samma sak. Vänner och bekanta som vaknat mitt i en sexakt som de inte medgivit vid sitt medvetande. Hur definierar man det? Vart går gränsen för en våldtäkt? "Han är en snäll kille, han menade säkert ingenting". Män som "inte kan styra sin sexualitet". Jag säger män som inte tar ansvar för sin sexualitet, och ett samhälle och en kultur som absolut inte gör någonting åt det heller och låter det fortgå utan konsekvenser!

Min polare ringer mig dagen efter och drar sig för att berätta. Sedan kommer det upp och hon berättar hur chockad hon blev, och kunde inte i sitt huvud komma på något sätt att dra sig ur situationen, så hon lät det va, och sa ingenting efteråt. Om två personer har en överenskommelse om att det är lugnt, det är cool att väcka någon med någon form av sex, då är det en annan sak. Men finns det inget tydligt uttalat två personer emellan så är det här beteendet inte okej! Det är på gränsen till våldtäkt och så ska det fan inte vara, oavsett om det är i en relation eller med ett one night stand. I samband med att Julian Assange blev häktad i sin frånvaro för sina två våldtäkter på one night stands medan de sov kom en hel del män, framför allt i storbrittanien, ut med vidriga inställningar till kvinnor och sex. "Har man sagt ja en gång så räcker biljetten hela natten", "som jag och min fru har det så är det enligt den äktenskapliga plikten obligatioriskt att ställa upp lite då och då". Enligt min åsikt borde de här männen kastreras alternativt stigmatiseras.


Om man gör som min polare att man inte markerar att det här beteendet inte är okej så kommer mäns inställning och [dis]respekt för kvinnors kroppar aldrig att förändras. Om man inte säger till att NEJ du får inte köra uppfingrarna i mig medan jag sover för att du är kåt. NEJ du får inte sätta på mig bara för att jag särar på mina ben i sömnen. NEJ jag vill inte vakna av att du står/ligger och runkar över/bredvid mig för det är fucking pervers och äckligt och om du gör det igen så polisanmäler jag dig / dumpar dig. OM DU INTE SÄGER TILL SÅ BETYDER DET UPPENBARLIGEN (och enligt jurister) ATT DU VILL OCH DÅ FÖRÄNDRAS ALDRIG DET HÄR ÄCKLIGA SAMHÄLLET. Så vänner, säg till, och berätta om det. Annars slutar det aldrig.

lycklig


fredagsmys


Wild goose chase

Well I do not love to ramble around
No I don't , I don't
And if that makes me a home loving man,
Then I am
I am

For I end up in a circular path,
On a pilgrimage leading straight back
To where I know that I'll drop my guitar
I'll abandon my car on the highway,
Don't send me away
Don't send me upon this wild goose chase
For freedom
For money
For love

From Portland west to Portland east
Yes indeed, oh indeed
Albuquerque and Montreal
And that's not all, that's not all
Cleveland Tucson and buffalo
Oh no, oh no
San Francisco and Chicago
Oh no, oh no

For I end up in a circular path,
On a pilgrimage leading straight back.
To where I know that I'll drop my guitar
I'll abandon my car on the highway,
Don't send me away
Don't send me upon this wild goose chase
For freedom
For money
For love


?


vi är alla unika


En kärleksförklaring till

I vissa klara sekunder är det verkligen så klart för mig hur rätt jag har hamnat med dig. Du är ledsen och någon nämner antidepressiva och att det är lugnt, det är ju skitmånga som går på det. Du säger att om det nu är så jävla många som går på det så kanske det inte är dem det är fel på egentligen. Det kanske är nåt annat här i världen som borde fixas. Det kanske är världen det är fel på, och vad är normalt egentligen, om en skitstor del är onormala. Jag kramar din hand extra hårt även fast jag vet att du är för svag för att krama tillbaka just nu. Jag lägger mina beskymmer på hyllan och håller om dig hela natten. Jag tänker att nu får jag sluta va sjuk för det finns viktigare saker, och jag vaknar utan att näsan rinner dagen därpå. Jag försöker kompensera mina impulsartade utbrott med nybakat bröd, rosor, fotmassage. Försöker visa att trots medärvd tjurighet som oftast går ut på dig så älskar jag dig av hela mig. Forever together, that's how it must be. To live without you would only mean heartbreak for me. Och jag kommer bära dig igenom det här.

Vår låt spelas på högsta volym


tjuvlyssnat.se

Två damer ~70 handlar tillsammans. Dam 1 står i ett provrum medan Dam 2 står utanför och väntar.
Dam 1 (med busig röst): Jag har inga underbyxor på mig.
Dam 2 (förskräckt): Men vad är det du säger?
Dam 1: Jag har aldrig haft underbyxor på mig.
Dam 2: Inte så högt! Om karlarna hör det kommer de bli alldeles galna!

Detta gjorde min dag på jobbet!


mmmm

Ligger hemma krasslig och tittar på extreme home makeover och funderar på vad som skulle kunna tänkas krävas för att få Ty Pennington i säng. Ensamstående ung hårt arbetande mor med fem undernärda barn med adhd kanske?Eller en amputerad arm och ett par siamesiska tvillingar, själv på väg mot personlig konkurs. Jag fejkar allt för att få tillgång till det där solbrända, strålande energiknippet till hunk. Move that cunt!

What's in her head? *spyr lite i min mun*