Nejmen titta!

Även om det först och främst är ett inlägg i debatten angående Assange and all that shit, är det ju onekligen trevligt när en sådan stark medie-marodör tar extra fokus på kvinnofrågor.


http://www.michaelmoore.com/words/mike-friends-blog/dear-government-of-sweden


Mia Wallace

Kommentarer
Postat av: Reidar

Så länge man har en så dum lagstiftning som vi har, som syftar till att vara hård men bara blir ett skämt och ett hån mot alla riktiga våldtäktsoffer, så kommer det här att fortgå.



För att citera Claes Borgström, föredetta jämställdshetsombudsman och uttalare av detta fantastiska citat som egenhändigt summerar massor av felen med den svenska synen på sexuella övergrepp:



"Claes Borgström säger att det ibland kan vara svårt för en person att avgöra vad som är ett sexuellt övergrepp.

– "Kvinnor som utsätts för övergrepp definierar det inte alltid på det viset. Det är ett stort problem i vårt samhälle och det kan vara svårt att bedöma vad som hänt om man inte är jurist.""

2010-12-19 @ 21:10:18
Postat av: QB

det är dock heeeeelt felaktigt att våldtäkterna skulle ha ÖKAT, det är anmälningarna som ökat, och michael moore skriver bara så för att han, och många andra män, håller Assange bakom ryggen på ett ytterst traditionellt manligt vis. om det är så att han har våldtagit två brudar så ska han, precis som vem som helst, stå till svars för det, han är inget undantag för att han är en "viktig" person. å andra sidan har moore en poäng när det kommer till hur seriöst rättsväsendet tar på våldtäkter. värt att diskuteras

2010-12-19 @ 21:14:10
Postat av: Mia Wallace

Är inte insatt EGENTLIGEN (sorgligt orklös) men om jag går på magkänsla känns det hela lite Clinton-aktigt. Det är väldigt passande med våldtäktsanklagelser i samband med utredningar av denna sort. Men självklart ska anklagelserna motbevisas innan vi på allvar kan diskutera konspirationer etc.



Antalet anmälda våldtäkter matchar inte med utredningarna, det är det jag reagerar på. Såklart. Jag tror nog att exempelvis Kongo har jävligt låg rape-rate officiellt sett.



I grund och botten är jag mest intresserad över varför våldtäkter ens existerar, och i den kvantiteten, över hela världen? Visst visst, objektifiering och mansstyre bla bla bla men det känns som att det fortfarande inte räcker till. Det sker sjukt många våldtäkter varje dag, med eller utan mörkertal. Med eller utan definitioner av vad en våldtäkt är.



Äsch, jag får sluta nu. Finns för många fallgropar i våldtäktsdebatten. Vill komma in på femhundra olika ämnen samtidigt. Jag är glad att skiten uppmärksammas i alla fall!

2010-12-19 @ 22:15:32
Postat av: Jean Hunt

Jag suckar. Det är det enda jag gör. Oavsett vad jag tycker, se mitt inlägg, verkar det som om det aldrig blir av. Även om han blir utlämnad till Sverige så lär han, mycket riktigt enligt Michael Moores i övrigt relativt okunniga rambling, bli friad.

2010-12-20 @ 13:02:54

DINA TANKAR OM INLÄGGET:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas inte)

URL/Bloggadress:

Tanke:

Trackback